ACORDAREA PREMIILOR CLUBUL AMIRALILOR
Ediţia a IX-a


     Pe data de 10 iulie 2015 s-a desfăşurat cea de-a 9-a ediţie a Premiilor Clubul Amiralilor pentru scrierile cu tematică de marină. Premiile Clubul Amiralilor au fost īnfiinţate pentru a stimula crearea de literatură dedicată mării, marinei şi oamenilor care īşi desfăşoară sau şi-au desfăşurat activitatea la bordul unor nave, fie militare sau civile. De la prima ediţie şi pānă la cea de azi au trecut 9 ani īn care Clubul Amiralilor a premiat peste 280 de lucrări legate de mare şi marină, unii autori fiind premiaţi chiar de mai multe ori.

Pe primul loc s-ar situa Muzeul Marinei Romāne, care an de an a publicat, īn colectiv sau individual, numeroase cărţi şi studii dedicate acestei teme. De asemenea, trebuie menţionat personalul Academiei Navale Mircea cel Bătrān, care este o sursă permanentă de lucrări cu tematică de marină, īn special īn domeniul tehnic, dar şi īn alte domenii.

Anul acesta am primit pentru premiere 60 titluri, cu peste 100 autori. Ne bucurăm că aspiranţii continuă să scrie. Suntem convinşi că sunt mult mai multe persoane care scriu despre marină şi oamenii ei, dar sistemul nostru de investigare şi de publicitate a acestor premii, lasă de dorit. Sperăm ca pe viitor să găsim soluţii la această problemă şi să mărim numărul celor premiaţi de Clubul Amiralilor.