În cadrul Tîrgului Estival de Carte organizat la casa de Cultură Mangalia, în perioada 19 iulie – 10 august, marți 22 iulie, a fost prima seară dedicată Clubului Amiralilor. Vor fi trei astfel de seri, în care Clubul Amiralilor va prezenta o parte din lucrările premiate la gala din acest an a "Premiilor Clubului Amiralilor" pentru literatură.
     Pe 22 iulie, au fost prezentate lucrările, "Veteranii marinei", autori dr. Mariana Păvăloiu și Bogdan Dinu și lucrarea "Arme care au schimbat războiul pe mare, a aspiranților de la Școala de Aplicație a Forțelor Navale, coordonați de comandorul dr. Vasile Chirilă.
     Alături de autorii volumelor, au fost prezenți, trei veterani de război, contraamiralii Petre Zamfir și Mircea Caragea, precum și comandorul Cristea Georgescu, militari din cadrul Școlii de Aplicație a Forțelor Navale și publicul, care aflat prin trecere prin piață, s-a oprit preț de câteva minute să asculte amintiri din război, sau cum au evoluat armele de la praful de pușcă la navele moderne de astăzi. Moderatorul activității a fost viceamiralul (r) Dorin Dănilă, președintele Clubului Amiralilor.
     Iubitorii de carte și de marină sunt așteptați din nou la Mangalia, duminică 27 iulie, când de la ora 20.30, vor avea loc lansările unor lucrări care au ca subiect Nava Școală Mircea; apoi, miercuri pe 6 august, de la ora 19.30, va avea loc un concert de fanfară și lansarea unor lucrări despre istoria navală, lucrări premiate la gala din acest an a "Premiilor Clubului Amiralilor" pentru literatură.

 

Lt.cdor. Mihai Egorov