28 ianuarie 2016 Constanţa

     Īn cadrul sedinţei lunare a Clubului Amiralilor din data de 28 ianuarie, ne-am bucurat de prezenta doamnei dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanţa.

     Doamna Păuleanu a făcut o prezentare a Albumului "Regalitatea şi Marea", volum care se referă exclusiv la regele Carol I şi regina Elisabeta şi se concentrează īn jurul proiectului de a moderniza Dobrogea şi implicit, Constanţa.

     Cartea este "un omagiu adus lui Carol I, un personaj fără de care Romānia n-ar fi existat", este "o istorie a Dobrogei, după ce aceasta a fost recuperată de statul romān, după cucerirea independenţei", o lucrare "cu trimiteri geopolitice extrem de actuale", realizată cu "o competenţă antropologică".

     Autoarea te face să te īntorci īn timp, să retrăieşti acolo, iar din carte reiese "lecţia reperului respectului interetnic impus de regele Carol I".

     O prezentare a fost făcută de cpt. Bogdan Stochiţă, absolvent Academiei Navale din Japonia şi Ţolea Adrian, absolvent al Academiei Navale din SUA.

     La finalul activităţii s-a făcut o scurtă informare despre documentele analizate şi aprobate īn şedinţa Consiliului Director al Clubului Amiralilor, din 21 ianuarie 2016.