ACTIVITĂȚI 2011

17 Decembrie 2011
Are loc festivitatea de sfârșit de an, organizată de membrii Clubului care își aniversează ziua de naștere în trimestrul IV.
Decorul specific sezonului, aranjamentul tradiționalelor bucate de Crăciun, vizitarea membrilor de către două grupuri de colindători și muzica adecvată au întregit atmosfera familiar-sărbătorească.
Alte momente deosebite ale zilei le-au constituit:
- prezentarea de către președintele Clubului a contraamiralului (r) Anatolie ZEMBA (din București) căruia i-a înmânat brevetul de membru al Clubului Amiralilor și
- acordarea venerabilului domn general maior, de aviație, în retragere, Gheorghe Constantin a unei plachete simbolice (cu casetă) din partea Clubului, dar înmânate de către soția acestuia, cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani.

5 Decembrie 2011
La întâmpinarea navei Regina Maria, întoarsă din misiune, iau parte și membrii Clubului.

3 Decembrie 2011
Președintele Clubului și alți membri răspund invitației de aparticipa la festivitatea ocazionată de împlinirea a 80 de ani de la apariția revistei «Marea Noastra», editată de Liga Navală Română.
Contraamiral (r) George Petre, actualul redactor șef, face o retrospectivă istorică a activității de editare de la primul număr până la cel difuzat chiar la data jubileului.
Contraamiralul de flotilă (în rezervă) Dan Alexandru Leahu dă citire mesajului primit din partea Consiliului Director al Clubului Amiralilor.
Pentru activitatea laborioasă a colectivului redacțional, în structura sa din ultimii 20 de ani, C.L.C. Laurențiu Mironescu, președintele Ligii, conferă diplome de excelență unor personalități civile și militare.
Astfel de diplome și un cadou simbolic au primit și amiralii: Ilie Ștefan, Doru Alexandru Ionescu, Zamfir Petre, George Petre, Niculae Ștefan, Dan Alexandru Leahu.

1 DECEMBRIE 2011
Membri ai Clubului participă la ceremonialul militar-religios desfășurat în Cimitirul Central Constanța cu prilejul Zilei Naționale a României. În numele Clubului, viceamiral (în rezervă) Constantin Iordache depune o coroană de flori.

29 Noiembrie 2011
Președintele Clubului îi îmnânează contraamiralului de flotilă (în retragere) Doru Alexandru Ionescu , o Diplomă de Excelentă la împlinirea vârstei de 90 de ani.
În ziua precedentă, la Academia Navală, venerabilului amiral i s-a conferit "Emblema de Onoare" a Statului Major General. Personalul instituției, acompaniat de muzica militară a Forțelor Navale, a intonat MULTI ANI, TRĂIASCĂ !

26 Noiembrie 2011
Are loc ședința lunară de lucru a membrilor Clubului. Se prezintă activitățile desfășurate, se fac propuneri pentru planul anual și pentru luna decembrie.
Viceamiralul (rez) Dorin Dănilă face propunerea surprinzătoare de a se viziona site-ul, în lucru, al Clubului. În vederea îmbunătățirii acestuia, se indică link-ul de unde acesta se poate accesa, de acasă, de către orice membru.

29 Octombrie 2011
Președintele Clubul Amiralilor și alti membri au luat parte la festivitățile prilejuite de aniversare a 115 ani de la înființarea Școlii de Aplicație a Forțelor Navale.

28 Octombrie 2011
Membri ai Clubului au fost prezenți la ceremonia desfășurată în portul militar Constanța cu prilejul plecării în misiune în Marea Mediterană a fregatei "Regina Maria" .

25 Octombrie 2011
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, membri ai Clubului au participat la ceremonialul militar-religios desfășurat în Cimitirul Central Constanța. Domnii viceamiral (r) Constantin Iordache, amiral (r) Traian Atanasiu și contraamiral de flotilă (r) Virgil Dospinescu au depus o coroană de flori din partea Clubului.

8 octombrie 2011
În cadrul ședinței trimestriale are loc lansarea anuarului 2010 al CLUBULUI AMIRALILOR .
Viceamiral (în rezervă) Constantin Iordache, președintele Clubului și contraamiralul (r) George Petre fac o prezentare succintă a noi ediții.
În continuare, invitata specială a reuniunii este dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanța și una din personalitățile culturale și științifice dobrogene. Domnia sa face un expozeu asupra activității pictorilor români care, temporar, au locuit la Balcic.
Întrunirea se încheie cu tradiționala sărbătorire a membrilor Clubului, născuți în trimestrul III.

22-25 Septembrie 2011
La invitația filialei Asociației Cultul Eroilor din Bicaz, o delegație de veterani și rezerviști constănțeani, printre care și membri ai Clubului, s-a deplasat în trei localități județul Neamț pentru a cinsti memoria Eroilor Neamului. Cazarea și hrănirea delegației la Hotelul Adora din Bicaz fiind sponsorizate de Carpatcement Bicaz.
Delegația condusă de generalul maior de aviație (în retragere) Gheorghe Constantin a fost întâmpinată de domnii Constantin Catrinoiu, Iulian Găină și Alexandru Drăgan, primarii localităților Bicaz, respectiv, Tarcău și Tașca.
La monumentele din fiecare localitate s-a desfășurat un ceremonial religios și militar (11 amirali, generali și ofițeri și trompetistul fiind în uniformă militară) la care s-au aliniat, tot în uniformă, generalul maior (în retragere) Nicolae Pruteanu, președintele veteranilor de război nemțeni și căpitanul (în rezervă) Zaharia Ailenei, președintele Cultului Eroilor din Bicaz.
Răsunetul trompetei plutonierului major Florin Voinea la intonarea Imnului României și a marșurilor a vestit o festivitate în toată valea; slujbele religioase, cuvântările rostite și depunerea coroanelor de flori din Bicaz, Tarcău și Tașca au impresionat pe veterani și rezerviști, pe cadrele didactice, elevii și cetățenii din localitățile respective, care au venit să asiste.
Beneficiind de o vreme frumoasă, în timpul disponibil, membrii delegației au vizitat Fabrica Carpatcement și Muzeul de istorie din Bicaz, mânăstirile Bistrița și Pângărați. La final, delegația s-a deplasat la Lacul Roșu apoi la Lacul Bicaz, unde a efectuat o plimbare cu vaporașul Reșița.
Un moment neașteptat și deosebit al acțiunii în județul Neamț l-a constituit vizita de pe str. Uzinei nr.20 din Bicaz. Monumentul nu este amplasat pe stradă, ci chiar în curtea casei lui Zaharia Ailenei, vajnicul președinte al Cultului Eroilor-Bicaz.
Fiind în curtea casei, delegația constănțeană  a procedat la o ceremonie simplă, nepregătită, fără oficialități și fără uniforme militare. Momentele solemne au fost anunțate de trompetistul miliar. S-a intonat imnul României. Generalul maior (rtg.) Gheorghe Constantin și viceamiralul (r) Constantin Iordache au luat cuvântul pentru a-i mulțumi  și a-l elogia pe patriotul Ailenei.

Patosul lui Ailenei în prezentarea monumentului pe care îl găzduiește și, mai ales, a viitorului proiect din Poiana Crucii ce va fi dublu ca marime, impresionează pe vizitatori. La fel și zecile de plăci din marmură, catarge, jaloane și indicatoare metalice din curte așteaptă să ia drumul Măgurei, pentru a fi montate la noua locație.
Vizita și ziua urmau să se încheie. Lumini tricolore clipeau la catarg. În efuziunea emoțională maximă, constănțenii s-au îndreptat, pe rând, spre Ailenei pentru a-l îmbrățișa și felicita pentru tot ce întreprinde.
Momentele ceremoniilor, ale întâlnirii cu oficialitățile sau cu prilejul vizitelor la sponsor ori la obiectivele turistice și ecumenice din împrejurimile Bicazului au fost înregistrate. Ajunși acasă, aceste materiale au fost transpuse în zeci de fotografii și pe 3 DVD-uri care au fost atașate la scrisorile de mulțumire ale delegației constănțene. Recunoștința acesteia s-a îndreptat către primari, către preoții ce au oficiat slujbele, către veterani și rezerviști, către cadrele didactice și elevii din localitățile respective. Și nu în ultimul rând către Mihaela Amariei, directoarea hotelului, către inițiatorul acțiunii, Zaharia Ailenei și către inginerul Ion Mustățea, directorul fabricii Carpatcement.
În drum spre casă, delegația a făcut un popas pentru a vizita Mausoleul Eroilor din Mărășești.


14 August 2011
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, viceamiral (r) Constantin Iordache, viceamiral (r) Dorin Dănilă și contraamiral(r) Virgil Stoica au depus o coroană de flori din partea Clubului Amiralilor, la monumentul Crucea Marinarilor de pe faleza Constanței.
Contraamiralul de flotilă (în retragere) Doru Alexandru Ionescu oferă membrilor Clubului câte un cadou simbolic: insigna, model nou.

30 Iulie 2011
Cu prilejul festivității de absolvire a Academiei Navale și Scolii de Maiștri Militari, din partea Clubului, amiralul (r) Traian Atanasiu oferă câte o plachetă (în casetă) șefilor de promoție :
- Aspirant Anca GHIDIRIM
- Maistru militar clasa a V-a Alexe ECHIM

26 mai 2011
Membri ai Clubului efectuează o vizită la o unitate din Valu lui Traian, pentru a asista la o aplicație condusă de Brigada 9 Mărășești.

14 Mai 2011
Are loc adunarea generala a Clubului Amiralilor la care participă și contraamiralul Dorin Dănilă, președintele de onoare al Asociației. Viceamiral(r) Constantin Iordache prezintă în fața membrilor raportul de activitate pe anul trecut, propunerile pentru planul de activități și de buget. Au loc dezbateri. Adunarea generală adopta prin vot documentele prezentate.

În finalul ședinței, viceamiral (r) Petru Anghel solicită adunării să se retragă din funcția de membru în consiliul director. Adunarea generală alege noul membru, astfel consiliul capătă următoarea componență:
Președinte : Viceamiral (r) Constantin Iordache
Vicepreședinte: Contraamiral de flotilă (r) Virgil Dospinescu
Membri: Viceamiral (r) ing. Ioan Alexandru Plăviciosu
Contraamiral (r) Constantin Nasuia
Contraamiral de flotilă (r) Dan Alexandru Leahu

13-14 aprilie 2011
Amiralii (în rezervă) Constantin Iordache, Constantin Pora și Virgil Dospinescu vizitează unități din Babadag, Tulcea și Brăila.

În cadrul întâlnirilor cu cadrele în activitate sunt prezentate volumul "Amiralul dr. Gheorghe Marin în elita armatei României" și cartea " Pagini din gândirea navală românească 1844-1920".