Cartea "ALTFEL trecând prin viață", în două volume, conține o serie de "crochiuri literare", după cum sunt definite de prefațator, sau "povești" desprinse din propria-i viață, după cum le "etichetează" autorul. Deși nu există un subiect unic, întreaga lucrare este perfect descrisă de catrenul "Final", cu care începe și cu care se încheie:
                                             "Mă uit în mine ca-ntr-o carte
                                              Mă răsfoiesc, mă-ntorc pe dos,
                                              Scot viața-mi și o pun deoparte
                                              M-apropii și-o privesc sfios".
Cartea beneficiază și de o postfață scrisă de însuși autor, în care acesta nu ne dezvăluie de ce există această carte, dar, în schimb, ne explică de ce nu ar fi existat, dacă n-ar fi existat (!).
Între prefață și postfață, autorul ne povestește ce anume a văzut el atunci "când s-a-ntors pe dos", începând cu "momentul în care a devenit om", până la "ceasul lui care merge d-a-ndoaselea", trecând prin propriile-i "amintiri de la sfârșitul lumii", atunci când a făcut striptease în fața unui întreg cartier, pe vremea când nu apăruseră striperii în România. Trimiterea la ceasul lui pe dos nu este întâmplătoare, autorul însuși crezându-se "clepsidră-ntoarsă pentru ultima dată, din care, în fiecare azi mai cade câte-un ieri și-n care nu se știe câte mâine mai sunt".
Autorul apreciază că, prin conținutul său, lucrarea poate fi de mare utilitate următoarelor categorii de cititori:
- Vikingilor și cantemiriștilor din promoția autorului, cărora le va reaminti de ei înșiși;
- Vikingeilor mai tineri cu doi ani decât vikingii, cărora le va reaminti cum îi susținea autorul la meciurile lor de fotbal și cum era să leșine unii dintre ei atunci când autorul a intrat pe fereastra dormitorului lor, aflat cu două etaje mai sus, venind dinspre afară, deși încă nu apăruse "Spiderman";
- Celor cu probleme de sănătate, întrucât prezintă numeroase experiențe personale ale autorului, petrecute prin sălile, prin saloanele și pe holurile diverselor instituții cu activitate specifică;
- Celor cu afecțiuni ale vederii, întrucât ajută la eliberarea pe cale naturală a substanței lichide cunoscute sub denumirea populară de "lacrimă", care, se știe, are efecte benefice asupra vederii;
- Tinerilor, pe care-i ajută să înțeleagă că cel mai important lucru în viață este să trăiești plenar fiecare secundă, fără teamă de ridicol, fără teamă de părinți, de profesori, de colegi, sau de șefi. Ridicolul situațiilor în care pot ajunge, dacă ajung, se transformă în amintiri plăcute la bătrânețe. Acele amintiri care asigură bătrânilor zâmbetul care-i face unici și pentru care merită să îmbătrânești. Condiția este să ai de ce să zâmbești;
- Celor care n-au mai zâmbit de mult. Aceasta fiind categoria lui preferată, autorul a presărat "praful de zâmbit" cu mare atenție, după o rețetă special adusă de el dintr-un loc pe care nu-l poate divulga, neștiind nici el de unde l-a adus, astfel încât zâmbetul se manifestă mai mult în interior. Consecința benefică este aceea că nu apar riduri, căci cine a mai auzit de riduri pe suflet?!?
- Părinților cu copii mici. Aici este nevoie de o explicație. Autorul a văzut un clip care circulă pe internet, în care un tată rupe niște coli de hârtie, gest care îl face pe bebelușul său să se prăpădească de râs. Si, cu cât rupea tatăl mai multe hârtii, cu atât bebelușul râdea mai abitir. Ei bine, cartea menționată este perfectă din acest punct de vedere, întrucât conține peste 500 de pagini, deci peste 250 de file. Practic, cartea asigură părinților care o cumpără, distracția pentru bebelușii personali pentru minimum un an. Ce vreți investiție mai eficientă?
- Nu în ultimul rând, lucrarea este de mare utilitate călătorilor cu metroul și pietonilor care, văzând câte a observat autorul în timpul călătoriilor sale cu metroul sau pe jos, își vor fi zicând: "Ia uite, băi, câte a văzut ăsta! Ia să ne ducem și noi înapoi, că, poate, le vedem și noi!". Astfel, ei vor fi făcând mișcare, care, se știe, este esențială pentru sănătate.
Oricine lucrează la metrou, sau are cunoștințe, vecini, rude, sau "pile" care lucrează acolo, este rugat să le semnaleze prezenta lucrare în care autorul aduce mulțumiri R.A. Metrorex, pentru faptul că, prin existența sa, l-a ajutat să-și încălzească propria umbră.

Pentru detalii "tehnico-financiare" și comenzi ferme, cei care-l cunosc pe autor i se pot adresa direct, iar cei care nu-l cunosc i se pot adresa indirect, la kyokushin1991@yahoo.com .

P.S. Nu, aceasta nu este o carte de umor! Aceea … urmează în curând, dacă cititorii îi vor încuraja autorului apucăturile scriitoricești.