Generalul de brigadă Adrian Brînză s-a născut pe 29 august 1967 în oraşul Huşi, judeţul Vaslui. A absolvit Liceul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc în anul 1985 şi Şcoala militară „Leontin Sălăjan” din Braşov (actuala Academie a Forţelor Aeriene), arma radiolocaţie, în anul 1988. După avansarea în gradul de locotenent a fost repartizat la Batalionul 1 Radiolocaţie Automatizat Ovidiu unde a încadrat diferite funcţii tehnice şi de comandă de la baza carierei militare, specifice armei radiolocaţie şi automatizării conducerii şi fuziunii datelor din supravegherea aeriană. A participat la instalarea şi operaţionalizarea sistemelor de automatizare a conducerii radiolocaţiei DUNAEŢ (sistem de producţie poloneză).
Începând cu anul 1995 a îndeplinit succesiv funcţiile de comandant Punct Comandă Automatizat la Centrul 5 Radiolocaţie Ovidiu, şef Staţie radar P-37 la aceeaşi unitate iar din anul 1998 a fost implicat în implementarea programului Radar FPS 117, participând la instalarea şi operaţionalizarea radarului FPS-117 Ovidiu.
În perioada 2002-2004 a urmat cursurile facultăţii de comandă şi stat major din Universitatea Naţională de Apărare, specialitatea Forţe aeriene. După absolvire a fost avansat la gradul de locotenent-colonel şi repartizat în comandamentul Statului Major al Forţelor Aeriene în biroul Instrucţie radiolocaţie. Din această poziţie a participat la definirea şi implementarea programelor Sistem de comandă-control aerian naţional (SCCAN) şi Sistem radar GAP FILLER.
Din 2006 îndeplineşte diferite funcţii în Centrul Radioelectronic şi Observare din Statul Major al Forţelor Navale, fiind pe rând şef birou operaţii şi instrucţie, şef secţie analiză, şef de stat major şi locţiitor al comandantului. În această perioadă a participat la implementarea programului SCOMAR- MApN (Sistem de supraveghere maritimă la Marea Neagră) şi la transformarea structurală a Centrului Radioelectronic şi Observare.
În anul 2009 a fost avansat la gradul de colonel. A absolvit mai multe cursuri de carieră sau de specializare, cele mai importante fiind:
-1991- Cursul de perfecţionare pentru cunoaşterea de automatizare DR 20 şi DR 10.
-1998- Cursul de pregătire pentru radarele FPS 117 (E);
-2000- Cursul de stat major;
-2009- Curs postuniversitar de perfecţionare în conducerea activităţii SIGINT şi EW;
-2013–Curs postuniversitar de dezvoltare postuniversitară în conducere strategică în domeniul informaţiilor pentru apărare.
În semn de apreciere a activităţii desfăşurate i-au fost conferite Emblema de Onoare a Forțelor Navale în anul 2008 şi Emblema de Onoare a Statului Major General în anul 2014. La data de 01 noiembrie 2014 a fost numit comandant al Centrului 243 Radioelectronic şi Observare, unitate care ulterior, la 01.07.2017, a devenit Brigada 243 Radioelectronică şi Observare „Callatis”.
La data de 29 noiembrie 2018 a fost avansat la gradul de general de brigadă prin decretul prezidenţial nr.1061 din 29.11.2018 semnat de preşedintele României.
La data de 26 noiembrie 2021 a fost avansat la gradul de general maior prin decret prezidențial semnat de președintele României.
Este căsătorit cu Aurora-Cristiana, consilier juridic şi are un băiat.