/Activitati 2011

Activitati 2011

17 Decembrie 2011
Are loc festivitatea de sfârşit de an, organizată de membrii Clubului care îşi aniversează ziua de naştere în trimestrul IV.
Decorul specific sezonului, aranjamentul tradiţionalelor bucate de Crăciun, vizitarea membrilor de către două grupuri de colindători şi muzica adecvată au întregit atmosfera familiar-sărbătorească.
Alte momente deosebite ale zilei le-au constituit:
– prezentarea de către preşedintele Clubului a contraamiralului (r) Anatolie ZEMBA (din Bucureşti) căruia i-a înmânat brevetul de membru al Clubului Amiralilor şi
– acordarea venerabilului domn general maior, de aviaţie, în retragere, Gheorghe Constantin a unei plachete simbolice (cu casetă) din partea Clubului, dar înmânate de către soţia acestuia, cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani.

5 Decembrie 2011
La întâmpinarea navei Regina Maria, întoarsă din misiune, iau parte şi membrii Clubului.

3 Decembrie 2011
Preşedintele Clubului şi alţi membri răspund invitaţiei de aparticipa la festivitatea ocazionată de împlinirea a 80 de ani de la apariţia revistei «Marea Noastra», editată de Liga Navală Română.
Contraamiral (r) George Petre, actualul redactor şef, face o retrospectivă istorică a activităţii de editare de la primul număr până la cel difuzat chiar la data jubileului.
Contraamiralul de flotilă (în rezervă) Dan Alexandru Leahu dă citire mesajului primit din partea Consiliului Director al Clubului Amiralilor.
Pentru activitatea laborioasă a colectivului redacţional, în structura sa din ultimii 20 de ani, C.L.C. Laurenţiu Mironescu, preşedintele Ligii, conferă diplome de excelenţă unor personalităţi civile şi militare.
Astfel de diplome şi un cadou simbolic au primit şi amiralii: Ilie Ştefan, Doru Alexandru Ionescu, Zamfir Petre, George Petre, Niculae Ştefan, Dan Alexandru Leahu.

1 DECEMBRIE 2011
Membri ai Clubului participă la ceremonialul militar-religios desfăşurat în Cimitirul Central Constanţa cu prilejul Zilei Naţionale a României. În numele Clubului, viceamiral (în rezervă) Constantin Iordache depune o coroană de flori.

29 Noiembrie 2011
Preşedintele Clubului îi îmnânează contraamiralului de flotilă (în retragere) Doru Alexandru Ionescu , o Diplomă de Excelentă la împlinirea vârstei de 90 de ani.
În ziua precedentă, la Academia Navală, venerabilului amiral i s-a conferit „Emblema de Onoare” a Statului Major General. Personalul instituţiei, acompaniat de muzica militară a Forţelor Navale, a intonat MULTI ANI, TRĂIASCĂ !

26 Noiembrie 2011
Are loc şedinţa lunară de lucru a membrilor Clubului. Se prezintă activităţile desfăşurate, se fac propuneri pentru planul anual şi pentru luna decembrie.
Viceamiralul (rez) Dorin Dănilă face propunerea surprinzătoare de a se viziona site-ul, în lucru, al Clubului. În vederea îmbunătăţirii acestuia, se indică link-ul de unde acesta se poate accesa, de acasă, de către orice membru.

29 Octombrie 2011
Preşedintele Clubul Amiralilor şi alti membri au luat parte la festivităţile prilejuite de aniversare a 115 ani de la înfiinţarea Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale.

28 Octombrie 2011
Membri ai Clubului au fost prezenţi la ceremonia desfăşurată în portul militar Constanţa cu prilejul plecării în misiune în Marea Mediterană a fregatei „Regina Maria” .

25 Octombrie 2011
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, membri ai Clubului au participat la ceremonialul militar-religios desfăşurat în Cimitirul Central Constanţa. Domnii viceamiral (r) Constantin Iordache, amiral (r) Traian Atanasiu şi contraamiral de flotilă (r) Virgil Dospinescu au depus o coroană de flori din partea Clubului.

8 octombrie 2011
În cadrul şedinţei trimestriale are loc lansarea anuarului 2010 al CLUBULUI AMIRALILOR .
Viceamiral (în rezervă) Constantin Iordache, preşedintele Clubului şi contraamiralul (r) George Petre fac o prezentare succintă a noi ediţii.
În continuare, invitata specială a reuniunii este dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanţa şi una din personalităţile culturale şi ştiinţifice dobrogene. Domnia sa face un expozeu asupra activităţii pictorilor români care, temporar, au locuit la Balcic.
Întrunirea se încheie cu tradiţionala sărbătorire a membrilor Clubului, născuţi în trimestrul III.

22-25 Septembrie 2011
La invitaţia filialei Asociaţiei Cultul Eroilor din Bicaz, o delegaţie de veterani şi rezervişti constănţeani, printre care şi membri ai Clubului, s-a deplasat în trei localităţi judeţul Neamţ pentru a cinsti memoria Eroilor Neamului. Cazarea şi hrănirea delegaţiei la Hotelul Adora din Bicaz fiind sponsorizate de Carpatcement Bicaz.
Delegaţia condusă de generalul maior de aviaţie (în retragere) Gheorghe Constantin a fost întâmpinată de domnii Constantin Catrinoiu, Iulian Găină şi Alexandru Drăgan, primarii localităţilor Bicaz, respectiv, Tarcău şi Taşca.
La monumentele din fiecare localitate s-a desfăşurat un ceremonial religios şi militar (11 amirali, generali şi ofiţeri şi trompetistul fiind în uniformă militară) la care s-au aliniat, tot în uniformă, generalul maior (în retragere) Nicolae Pruteanu, preşedintele veteranilor de război nemţeni şi căpitanul (în rezervă) Zaharia Ailenei, preşedintele Cultului Eroilor din Bicaz.
Răsunetul trompetei plutonierului major Florin Voinea la intonarea Imnului României şi a marşurilor a vestit o festivitate în toată valea; slujbele religioase, cuvântările rostite şi depunerea coroanelor de flori din Bicaz, Tarcău şi Taşca au impresionat pe veterani şi rezervişti, pe cadrele didactice, elevii şi cetăţenii din localităţile respective, care au venit să asiste.
Beneficiind de o vreme frumoasă, în timpul disponibil, membrii delegaţiei au vizitat Fabrica Carpatcement şi Muzeul de istorie din Bicaz, mânăstirile Bistriţa şi Pângăraţi. La final, delegaţia s-a deplasat la Lacul Roşu apoi la Lacul Bicaz, unde a efectuat o plimbare cu vaporaşul Reşiţa.
Un moment neaşteptat şi deosebit al acţiunii în judeţul Neamţ l-a constituit vizita de pe str. Uzinei nr.20 din Bicaz. Monumentul nu este amplasat pe stradă, ci chiar în curtea casei lui Zaharia Ailenei, vajnicul preşedinte al Cultului Eroilor-Bicaz.
Fiind în curtea casei, delegaţia constănţeană  a procedat la o ceremonie simplă, nepregătită, fără oficialităţi şi fără uniforme militare. Momentele solemne au fost anunţate de trompetistul miliar. S-a intonat imnul României. Generalul maior (rtg.) Gheorghe Constantin şi viceamiralul (r) Constantin Iordache au luat cuvântul pentru a-i mulţumi  şi a-l elogia pe patriotul Ailenei.

Patosul lui Ailenei în prezentarea monumentului pe care îl găzduieşte şi, mai ales, a viitorului proiect din Poiana Crucii ce va fi dublu ca marime, impresionează pe vizitatori. La fel şi zecile de plăci din marmură, catarge, jaloane şi indicatoare metalice din curte aşteaptă să ia drumul Măgurei, pentru a fi montate la noua locaţie.
Vizita şi ziua urmau să se încheie. Lumini tricolore clipeau la catarg. În efuziunea emoţională maximă, constănţenii s-au îndreptat, pe rând, spre Ailenei pentru a-l îmbrăţişa şi felicita pentru tot ce întreprinde.
Momentele ceremoniilor, ale întâlnirii cu oficialităţile sau cu prilejul vizitelor la sponsor ori la obiectivele turistice şi ecumenice din împrejurimile Bicazului au fost înregistrate. Ajunşi acasă, aceste materiale au fost transpuse în zeci de fotografii şi pe 3 DVD-uri care au fost ataşate la scrisorile de mulţumire ale delegaţiei constănţene. Recunoştinţa acesteia s-a îndreptat către primari, către preoţii ce au oficiat slujbele, către veterani şi rezervişti, către cadrele didactice şi elevii din localităţile respective. Şi nu în ultimul rând către Mihaela Amariei, directoarea hotelului, către iniţiatorul acţiunii, Zaharia Ailenei şi către inginerul Ion Mustăţea, directorul fabricii Carpatcement.
În drum spre casă, delegaţia a făcut un popas pentru a vizita Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti.

14 August 2011
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, viceamiral (r) Constantin Iordache, viceamiral (r) Dorin Dănilă şi contraamiral(r) Virgil Stoica au depus o coroană de flori din partea Clubului Amiralilor, la monumentul Crucea Marinarilor de pe faleza Constanţei.
Contraamiralul de flotilă (în retragere) Doru Alexandru Ionescu oferă membrilor Clubului câte un cadou simbolic: insigna, model nou.

30 Iulie 2011
Cu prilejul festivităţii de absolvire a Academiei Navale şi Scolii de Maiştri Militari, din partea Clubului, amiralul (r) Traian Atanasiu oferă câte o plachetă (în casetă) şefilor de promoţie :
– Aspirant Anca GHIDIRIM
– Maistru militar clasa a V-a Alexe ECHIM

26 mai 2011
Membri ai Clubului efectuează o vizită la o unitate din Valu lui Traian, pentru a asista la o aplicaţie condusă de Brigada 9 Mărăşeşti.

14 Mai 2011
Are loc adunarea generala a Clubului Amiralilor la care participă şi contraamiralul Dorin Dănilă, preşedintele de onoare al Asociaţiei. Viceamiral(r) Constantin Iordache prezintă în faţa membrilor raportul de activitate pe anul trecut, propunerile pentru planul de activităţi şi de buget. Au loc dezbateri. Adunarea generală adopta prin vot documentele prezentate.

În finalul şedinţei, viceamiral (r) Petru Anghel solicită adunării să se retragă din funcţia de membru în consiliul director. Adunarea generală alege noul membru, astfel consiliul capătă următoarea componenţă:
Preşedinte : Viceamiral (r) Constantin Iordache
Vicepreşedinte: Contraamiral de flotilă (r) Virgil Dospinescu
Membri: Viceamiral (r) ing. Ioan Alexandru Plăviciosu
Contraamiral (r) Constantin Nasuia
Contraamiral de flotilă (r) Dan Alexandru Leahu

13-14 aprilie 2011
Amiralii (în rezervă) Constantin Iordache, Constantin Pora şi Virgil Dospinescu vizitează unităţi din Babadag, Tulcea şi Brăila.

În cadrul întâlnirilor cu cadrele în activitate sunt prezentate volumul „Amiralul dr. Gheorghe Marin în elita armatei României” şi cartea ” Pagini din gândirea navală românească 1844-1920„.